Seniorforum bak inspirerende prosjekt i Trondheim

Trimrunden trondheim 

Trimrunden Havstein fra benk til benk er cirka 600 meter lang og innbyr til en rekke fysiske øvelser. Forleden ble den åpnet i Trondheim.

- Vi håper prosjektet vil inspirere fysioterapeuter og helseaktører over hele Norge til å utvikle lignende tiltak i sine lokalsamfunn. Slike prosjekter kan spille en viktig rolle i å fremme folkehelsen, oppmuntre til fysisk aktivitet og styrke fellesskapet. La oss bruke "Fra benk til benk" som en inspirasjon til å utvikle flere kreative og helsefremmende prosjekter i hele landet, sier leder av NFFs seniorforum i Trondheim, Randi Granbo.

Han deltok da trimrunden offisielt ble åpnet. Det er Norsk Fysioterapeutforbund Seniorforum Trøndelag og Trondheim kommune som står bak satsingen. Ordfører Kent Ranum (H) gjennomførte snorklippingen på åpningsdagen.

Om runden

"Trimrunden - fra benk til benk" er cirka 600 meter lang og består av syv benker som er plassert langs løypa som går rundt Havsteinekra og Havstein helse- og velferdssenter i Trondheim.

Hver benk er utstyrt med et skilt som beskriver treningsøvelser. I tillegg er det satt opp tre oversiktskart med helseinformasjon, laget i samarbeid med Trondheim kommune og NFF Seniorforum Trøndelag. Dette gjør at "Trimrunden - fra benk til benk" ikke bare er et sted for hvile, men også en kilde til inspirasjon for fysisk aktivitet og helseopplysning.

Vi var på plass

Trimrunden Randi og ordfører

Billedtekst: Ordfører Kent Ranum (H) og Randi Granbo i Seniorforum Trondheim.

Hele seniorforumdelegasjonen, sammen med regionleder Jan Frode Rønning, deltok i arrangementet iført gule t-skjorter med NFF-logo og teksten "Trimrunden Havstein".

Medlemmene i Seniorforum deltok som frivillige, fordelte seg på benkene, instruerte, inspirerte og bød på kake og kaffe langs runden. De hjalp også til med å ledsage de som hadde behov for det under trimrunden.

Lett tilgjengelig

Rundturen rundt Havsteinekra og Havstein helse- og velferdssenter går i flatt landskap, og er tilrettelagt for gående både med og uten rullator, og passer fint for bruk av rullestol.

Benkene med treningsøvelser er strategisk plassert for å oppmuntre til jevnlig fysisk aktivitet, som er essensielt for å opprettholde funksjon og livskvalitet. Ved å gjennomføre de syv valgte øvelsene regelmessig, kan deltakerne opprettholde styrke, balanse og bevegelighet – faktorer som er viktige for dagliglivets gjøremål.

Som beskrevet på informasjonstavlene langs runden: "Ved å gå trimrunden og gjennomføre øvelsene vil du kunne oppleve glede og trivsel ved å være i aktivitet, enten du er ung eller gammel."

Godt tiltak for folkehelsen

Både regionleder Jan Frode Rønning og leder av Seniorforum Trøndelag, Randi Granbo, benyttet anledningen til å få en god prat med ordfører Kent Ranum om folkehelse. Denne samtalen understreket viktigheten av samarbeid mellom lokale myndigheter og frivillige organisasjoner for å fremme helsefremmende tiltak i lokalsamfunn.

Åpningstalen ble holdt av NFF-medlem Cobien Claringbould. Hun var en av initiativtakerne til den opprinnelige trimrunden som ble etablert for 12 år siden. Dengang jobbet hun i fysioterapitjenesten i Trondheim.

I anledning åpningen var flere fysioterapeuter fra Trondheim kommune til stede, noe som viser den brede støtten prosjektet har. Seniorforum Trøndelag var initiativtaker til at trimrunden ble revitalisert gjennom en opprusting av benkene og en bedre og mer permanent løsning for øvelsesplakatene, dette i tett samarbeid med Trondheim kommune.

- Dette er et strålende eksempel på hvordan lokale initiativer kan fremme folkehelsen og styrke fellesskapet. Ved å knytte fysiske installasjoner til konkrete helseråd og aktiviteter, bidrar "Trimrunden - fra benk til benk" til å øke bevisstheten rundt betydningen av regelmessig fysisk aktivitet, spesielt blant eldre, sier Granbo.

 

Kanskje du også liker