Har fått fire millioner av Fysiofondet

Kjerstin F Vindenes foto boFysiofondet har tildelt Norsk Fysioterapeutforbund hele fire millioner kroner. Nå utvikler Norsk Fysioterapeutforbunds faggruppe en omfattende kursrekke.

Pengene fra Fysiofondet er bevilget i hovedsak for å øke kunnskapen til fysioterapeuter om psykisk sykdom hos barn og unge voksne.

- Vi er naturlig nok særdeles fornøyde med at vi fikk tildelt midlene. Det gir oss en unik mulighet til å utvikle særdeles gode kurs for alle fysioterapeuter. Det vil igjen være til stor hjelp for barn og unge som sliter med psykiske og fysiske utfordringer, sier Kjerstin Fet Vindenes, leder i faggruppen for psykomotorisk fysioterapi.

Faggruppen har nedsatt et eget utvalg som skal jobbe med å utvikle kursrekken. De nye kursene skal utfylle kurstilbudet faggruppen allerede har.

- Fondsmidlene gjør at vi – i tillegg til å utvikle nye kurs – også kan ha rabatterte priser på kursene. Det håper vi gjør at de blir attraktive for alle fysioterapeuter som interesserer seg for fagfeltet, sier Vindenes.

Hun opplever at det er stort behov for fysioterapeuter med kunnskap om å behandle barn og unge voksne som sliter med psykiske lidelser. Behovet har spesielt økt etter koronapandemien.

Vindenes og resten av faggruppen, har som mål at kursene kan arrangeres flere ganger i løpet av fondsperioden.

Dette er de nye kursene

Om selvmord og selvskading

Lær hvordan du håndterer pasienter som er i risikosonen for å begå selvmord eller som driver med selvskading. Du vil i tillegg få økt kunnskap om selvmordsfare og selvskading, samt journalføring for denne pasientgruppen.

Kurset er digitalt (på Teams) og gjennomføres i to deler. Du må være psykomotorisk fysioterapeut for å delta.

Kursledere er Bente Lise Austad og Line Merete Giusti.

For påmelding og mer informasjon: Les mer

Diagnoser, medikamenter og rusmiddelproblematikk

På dette webinaret får du mer kunnskap om diagnoser, medikamenter og rusmiddelbruk, og psykisk helse. I tillegg tydeliggjøres fysioterapeuters profesjonskompetanse innenfor psykisk helse.

Du får også mer kunnskap om ulike psykiatriske diagnoser, samt kunnskap om symptomer slik at du bedre kan identifisere pasienter med psykiske lidelser. Du vil også få verktøy som gjør at du kan forstå pasientene bedre, samt kunnskap om hvordan du best møter pasienten.

I tillegg vil du lære mer om hvordan du tar vare på deg selv som terapeut, når du jobber med denne pasientgruppen.

Kurset passer for alle fysioterapeuter. Det arrangeres 17. og 18. oktober og streames.

Kursledere er Line Merete Giusti og Jorunn Sudbø.

Øvrige kurs

Faggruppen for psykomotorisk fysioterapi har i tillegg følgende kursportefølje i høst:

- Terapeutisk fordypningskurs «Se meg merk meg»  Gå til kurskalender
Psykomotoriske bevegelsesgrupper (2022 og 2024) Kurset gir kompetanse i å lede terapeutiske bevegelsesgrupper. Det veksles mellom teoretisk undervisning, bevegelseserfaringer og refleksjon i større og mindre grupper. 

- Fysioterapi ved psykiske og sammensatte lidelser (2022 og 2023) Formål: Inspirere fysioterapeuter til å jobbe med pasienter med psykiske plager, sammensatte lidelser eller innen psykiatri. Gi deltakerne økt kompetanse og trygghet til å møte disse pasientene samt styrke behandlingstilbudet til pasientgruppen.  

Workshop journalskriving og etikk for fysioterapeuter i psykisk helsearbeid

Kanskje du også liker

Nye kurs fra faggruppen for psykomotorisk fysioterapi 
Nye kurs fra faggruppen for psykomotorisk fysioterapi 
24 juli, 2022

Nye kurs fra faggruppen for psykomotorisk fysioterapi Fysiofondet har tildelt Norsk Fysioterapeutforbund hele fire milli...

Webinar om psykiske lidelser 1.–2. november
Webinar om psykiske lidelser 1.–2. november
20 september, 2023

Webinar om psykiske lidelser 1.–2. november «Psykiske lidelser: diagnoser, medikamenter og rusmiddelproblematikk» er et ...

Høstens kurs i barne- og ungdomsfysioterapi
Høstens kurs i barne- og ungdomsfysioterapi
28 april, 2023

Høstens kraftpakker for kompetanse i barne- og ungdomsfysioterapi Fysioterapeuters arbeid med barn og unge krever en sær...