Prisdryss til fysioterapeuter

Prisvinnere to

Billedtekst: Fra venstre Pernille Marie Skjold, Kim Reier Martinsen, Nina Theodorsen og Marianne Aars. Foto: Irene Mårdalen

Kim Reier Martinsen vant Fysiofondets jubileumspris, Nina Theodorsen tok med seg forskerspireprisen hjem og Pernille Marie Skjold vant posterprisen.

- Vi har hatt en vanskelig oppgave. Alle seks kandidatene til de to prisene hadde veldig gode fremlegg. Kriteriene vi har lagt vekt på er formidlingsevne, samfunnsnytte og høy kvalitet, sa Marianne Aars da hun delte ut prisene under Fysioterapikongressen lørdag. 

Aars er styreleder i Fond til etter- og videreutdanning av fysioterapi (Fysiofondet). 

Hun påpekte at alle de nominerte (tre i hver kategori) har gjennomført studier som har betydning av – og for – fysioterapi. De scorer også alle høyt på formidlingsevne, samfunnsnytte og høy kvalitet. 

- Juryen, som består av oss i fondsstyret, er imponert over hvor trygge og proffe alle var til å formidle budskapet sitt, sa Aars. 

Jubileumsprisen 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kim Reier Martinsen

Billedtekst: Kim Reier Martinsen under sin presentasjon av hvordan han har bidratt til oppgavedeling i Tromsø og Harstad. Foto: Bo Mathisen.

Fysiofondets jubileumspris tildeles en fysioterapeut eller fagmiljø som synliggjør at fysioterapeuter beveger samfunnet. 

Kim Reier Martinsen får prisen for “Oppgavedeling ved ortopediske tilstander – implementeringsprosessen fra idé til forbedring”. 

Martinsen har innført at fysioterapeuter er førstekontakt for pasientene ved ortopedisk klinikk både i Tromsø og Harstad. 

- Juryen synes Kims prosjekt er et veldig godt eksempel på hvordan forbedringsprosjekter kan utgå fra – og i - klinisk praksis. Og hvordan man over tid, og med stor tålmodighet må bygge opp tillit mellom profesjoner for å få til en hensiktsmessig oppgavedeling som er samfunnsnyttig. Prosjektet er også et eksempel på hvor viktig det kan være å interessere seg for rammebetingelsene for drift av sykehusene og dokumentere betydningen av fysioterapi også i form av økonomiske beregninger. Juryen er spent på hvordan Kim vil gå videre med den kunnskapen han nå har, sa Aars. 

Prisen er på 50.000 kroner. 

Forskerspireprisen 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nina kvinnehelse

Billedtekst: - Gravide kan trygt trene bekkenbunn og mage, sa Nina Theodorsen da hun la frem sin forskning. Foto: Bo Mathisen.

Fysiofondets Forskerspireprisen skal gå til en fysioterapeut som er doktorgradsstipendiat eller nylig har disputert for phD grad.  

Nina Theodorsen får prisen for forskningsprosjektet “Vil trening av bekkenbunn og magemuskler i svangerskapet føre til økt inter-rekti avstand? En randomisert studie”.

- Juryen synes det var fint at hun går rett på spørsmålet det dreier seg om: Er det «farlig» å trene magemuskler under svangerskapet? Dette er et tema der det eksisterer mange myter som ikke har kunnskapsbaserte svar. Nina har bidratt til at vi nå har ny kunnskap, og at rådene vi kan gi er kunnskapsbaserte. Ettersom populasjonen «gravide kvinner» er stor, anses forskningen som svært samfunnsnyttig. Nina forklarer forskningsprosjektet sitt på en enkel måte og det er svært lett for oss tilhørere å følge henne, sa Aars. 

Prisen er på 10.000 kroner.

Posterprisen

Posterprisen er en publikumspris som stemmes fram av deltakerne på kongressen. Den ble vunnet av Pernille Marie Skjold og tittelen på prosjektet er "Psykomotoriske fysioterapeuters erfaringer med barn og unge med medisinsk utforklarte smertetilstander". Prisen er på 10.000 kroner.

Pengepremiene skal benyttes til tiltak som bidrar til egen fagutvikling.   

 

Kanskje du også liker