Unio i streik

Denne kampen skal vi vinne!

Ragnhild Lied

Vi streiker fordi utdanning skal lønne seg og denne kampen skal vi vinne. Det var budskapet da Ragnhild Lied og Guro Elisabeth Lind holdt streike-appell på Rockefeller og Eidsvoll Plass i Oslo.

- Denne kampen er særdeles viktig. Den handler om å verdsette ansatte med høyere utdanning. Staten ønsker å frata oss en avtale vi fremforhandlet i 2022, og som sikrer oss bedre lønnsutvikling enn den vi hadde tidligere. Nå vil Staten frata oss denne. Det kan vi ikke akseptere, sier forbundsleder i Norsk Fysioterapeutforbund, Gerty Lund.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gerty i streikBilledtekst: Forbundsleder Gerty Lund under markeringen av streiken. Her står hun sammen med Kristoffer Andreas Haugen som er observatør på vegne av Unio-studentene i Unio-styret.

Hun finner det provoserende når LO-leder Peggy Hessen Følsvik uttaler til NRK fredag 24. mai at det er både riktig og viktig at LO er en maktfaktor i arbeidslivet.

- Unio og Akademikerne utgjør flertallet av arbeidstakerne i Staten. Hvis noen skal ha makt i denne delen av arbeidslivet, bør det være Akademikerne og Unio, sier Lund.

Hun presiserer at Norge trenger kompetent arbeidsplass både nå og i fremtiden.

- Det må derfor være attraktivt å undervise ved høyere utdanning. Det Staten gjør nå, gjør det mindre attraktivt, sier Lund.

Hun deltok på Unios markering av streiken både på Rockefeller og på Eidsvoll Plass foran Stortinget, i dag tirsdag 28. mai.

Dette sa Lied og Lind

Ragnhild, Guro og Lill

Billedtekst: Fra venstre Unioleder Ragnhild Lied, forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind og leder i Norsk Sykepleierforbund Lill Sverresdatter Larsen. (Foto: Irene Mårdalen).

Unio-leder Ragnhild Lied var også krystallklar, da hun holdt appell foran Stortinget.

- Dette er en rettferdig og nødvendig kamp, og den skal stå mellom partene. Politikerne skal ikke blande seg inn. Det prinsippet er nå steindødt. Dette er vår lønnskamp og vår streik, sa Lied.

Hun ba regjeringen om å lytte til Unio.

- Vi er viktige for Staten og for samfunnet. De kunne ha lyttet til oss. Lønna skal opp, sier Lied.

Forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind nekter å la Staten "tvinge oss over på en avtale vi ikke ønsker".

- Det vil vi ikke godta. Denne konflikten handler om mer enn penger. Vi finner oss ikke i at Staten favoriserer noen fagforeninger og overkjører andre. Vi er klare til kamp og klare til å trappe opp. Denne streiken skal vi vinne, sier Lind.

Les hele intervjuet med Lind.

 

 

 

Kanskje du også liker