#Hverdagssterk

Fysioterapeuter har satt Styrkeuka på kartet

Hverdagssterk

Billedtekst: Noen av bildene som medlemmer har sendt inn i forbindelse med Styrkeuka 2023.

Norsk Fysioterapeutforbunds medlemmer har hatt – og har – et stort engasjement i forbindelse med Styrkeuka 2023. 

Det er Helsedirektoratet som står bak Styrkeuka. Målet er å få oppmerksomhet om betydningen av styrketrening i hele uke 44 (fra mandag 30. oktober til søndag 5. november). I tillegg ønsker Helsedirektoratet at tiltakene som gjøres inspirerer til enkel og regelmessig trening.

Leder for faggruppelederforum i Norsk Fysioterapeutforbund, Kenneth Martinsen, oppfordret tidlig i uken medlemmene i Norsk Fysioterapeutforbund til å bli med på dugnaden. De har tatt lederen på ordet.

En rekke faggruppemedlemmer samt fysioterapeuter ansatt i kommuner og fysioterapeuter med egne klinikker, har sendt oss bilder og videoer av hva de har gjort.

Her er noen av høydepunktene:

Spesialfysioterapeut og fagkoordinator Anne-Lene Rytir i Lillestrøm kommune har holdt foredrag om fysisk aktivitet for eldre på Lillestrøm bibliotek.

I tillegg har kommunen oppdatert kommunens egen ressursside «Fysisk aktivitet i hverdagen" samt hatt kampanje på Facebook gjennom hele uken.

Faggruppen for kvinnehelse i Norsk Fysioterapeutforbund har satt nybakte mødre på agendaen.

I en egen video viser de hvordan du kan trene styrke sammen med barnet ditt, hvis du for eksempel må være hjemme.

- I anledning styrkeuka, ønsker vi å fremme de mange fordelene styrketrening har for kvinner etter fødsel. Derfor har vi laget en video som viser tre eksempler på tynge øvelser du kan gjøre selv om du har delte magemuskler, sier Sandra Bjordal Gruppe.

Carolina Lybäck-Forsbacke, leder i Norsk Fysioterapeutforbunds faggruppe for arbeids- og folkehelse, har oppfordret alle til å trene styrke ved kontorpulten. Oppfordringen har gått på sosiale medier.

Manuellterapeut Nicolay Morland har sendt oss en rekke videosnutter med effektive styrkeøvelser. Flere av øvelsene kan du se på Instagram. 

Kort om Styrkeuka

  • Initiativ i regi av Helsedirektoratet
  • Dugnadsjobb for å få oppmerksomhet om betydningen av styrketrening, samt inspirere til enkel regelmessig trening
  • Dugnaden skal fokusere på helse og funksjon fremfor skjønnhet og utseende
  • Norsk Fysioterapeutforbund er en av flere samarbeidspartnere
  • Kampanjen går under #hverdaggsterk på sosiale medier

 

 

 

 

 

Kanskje du også liker