Nye spesialister MNFF

Valås og Paulsberg 790x500Ni nye fysioterapeutspesialister ble godkjent av Forbundsstyret i NFF onsdag 7. desember. Vi gratulerer dem alle med en nyvunnen tittel!

Hva motiverer medlemmer til å bli spesialister? Hvilke erfaringer og refleksjoner dukker opp underveis i spesialistløpet? Hva ser de på – for sin egen del – som den viktigste verdien eller nytten ved å ha fått spesialistkompetanse?

Dette er spørsmål vi stilte til to av de nyslåtte spesialistene, Berit Valås og Fredrik Paulsberg (bildet), spesialister i henholdsvis helse, miljø – ergonomi og arbeidshelse og i idrettsfysioterapi. Og de to trengte ikke lang betenkningstid.

– Det som motiverte meg til å ta fatt på spesialistløpet, var ønsket om å videreutvikle meg innen jobben min som bedriftsfysioterapeut. Jeg ønsket med den spesifikke masteren innen helsefremmende arbeid å få dybdekunnskap om organisatoriske og psykososiale arbeidsmiljøfaktorer, slik at jeg i større grad kunne bistå innen helhetlig HMS i den virksomheten jeg jobber i. Spesielt vil jeg fremheve kompetansen innen prosessledelse, som har vært svært nyttig i mitt arbeid, sier Berit Valås, og fortsetter:

– Ved at jeg nå har oppnådd spesialistkompetanse innen helse- og miljøarbeid, ergonomi og arbeidshelse har jeg en økt forståelse for at sunne og trygge arbeidsplasser påvirkes av et vidt spekter av faktorer, slik at jeg med større trygghet og tyngde kan bistå virksomheten i det viktige arbeidsmiljøarbeidet.

Faglig utvikling, dybdekunnskap og større tyngde og trygghet i utøvelsen av yrket har vært viktig også for klinikeren Fredrik Paulsberg:

Jeg jobber på en klinikk hvor det er sterkt idrettsmedisinsk fagmiljø, og mine kollegaer inspirerte meg. Spesialisering i idrettsfysioterapi ble derfor en naturlig vei å gå videre, for å formalisere den idrettsmedisinske kunnskapen og erfaringen jeg går i hver dag i klinikken.

Selv om kunnskapsfronten stadig beveger seg, blir jeg fortsatt stimulert av hvor utfordrende det kan være å tilpasse behandling til det enkelte individ. Jeg opplever en større trygghet i denne jobben gjennom å ha gjennomført et spesialistforløp.

Spesialistkompetansen representerer en strukturert innsats over tid for å tilegne seg adekvat kunnskap. En kunnskap som igjen gir meg daglig nytteverdi ovenfor mine pasienter, samt gir meg en trygghet som terapeut, avslutter Paulsberg.

Her er alle de nye spesialistene:

Navn

Spesialitet

Silje Willassen Haugan

Psykomotorisk fysioterapi

Norunn Westersund

Psykomotorisk fysioterapi

Anna Aas Eriksen

Allmenn fysioterapi

Janicke Magnus

Idrettsfysioterapi

Fredrik Paulsberg

Idrettsfysioterapi

Berit Valås

Helse, miljø - ergonomi og arbeidshelse

Rakel Gabrielsen

Kvinnehelse

Øivind Kildalsen

Barne- og ungdomsfysioterapi

 

Kanskje du også liker

Sjekk vår nye kurskalender
Sjekk vår nye kurskalender
31 mars, 2023

Kurskalenderen vår har fått nytt utseende! Slik ser den nye kurskalenderen vår ut. Gjør deg kjent med den!

Mer fleksibilitet for ridefysioterapeuter
Mer fleksibilitet for ridefysioterapeuter
19 desember, 2022

Mer fleksibilitet for ridefysioterapeuter Etter påvirkning fra Norsk Fysioterapeutforbund har det kommet en endring i re...