Vi markerer Verdensdagen for fysisk aktivitet

Gerty portrett Stortinget 2

Forbundsleder Gerty Lund ønsker velkommen til Verdensdagen for fysisk aktivitet, når denne markeres av Alliansen for fysisk aktivitet foran Stortinget.

Cirka 2000 barn deltar på gymtimen enten fysisk eller digitalt, når markeringen finner sted på Eidsvolls plass foran Stortinget.

I sin åpningstale legger Lund blant annet vekt på viktigheten av å ha nettopp slike dager, for å markere hvor nyttig fysisk aktivitet er for helse og trivsel. 

– Det er ikke bare helsefordelene som gjør aktivitet viktig. Det handler også om å ha det gøy og være sammen med andre. Gjennom aktiviteter og lek kan vi oppleve glede og lykke, og samtidig bygge vennskap og fellesskap, mener Lund.

Hun vil benytte anledningen til å oppfordre politikerne til å huske viktigheten av å legge til rette for at alle barn kan ha en aktiv skoledag.

Ifølge en pressemelding fra alliansen er nærmere 70 klasser påmeldt. Det er Alliansen for fysisk aktivitet i skolen og treningssenteret Naardic som står bak arrangementet. Målet er å sette fokus på viktigheten av fysisk aktivitet for barn og unge. Politikere er inviterte og media er velkommen.

Fakta:
Tid: Onsdag 10. mai 2023 klokken 13:30.
Sted: Eidsvolls plass, Oslo

 

Kanskje du også liker

Enighet i Virke-oppgjøret
Enighet i Virke-oppgjøret
20 juni, 2023

Enighet i Virke-oppgjøret Utpå kvelden 19. juni nådde Unio-forbundene frem med viktige krav for medlemmene som er ansatt...

KS-forhandlingene er i gang
KS-forhandlingene er i gang
27 april, 2023

Dette er Unios krav i kommuneoppgjøret – Unio krever reallønnsvekst, en ramme over frontfaget og en prioritering av de s...

Forhandlingsstart i kommunesektoren utsettes
Forhandlingsstart i kommunesektoren utsettes
17 april, 2023

Utsatt forhandlingsoppstart i tariffområde KS Partene i tariffoppgjøret i kommunesektoren er i dag blitt enige om inntil...