Lønnsforhandlingene i Oslo går til mekling

Forhandlingane avslutta i Oslo kommune_1000x750

Det var ingen vilje fra Oslo kommune til å komme til enighet, sier forhandlingsleder Marianne Lange Krogh i Unio Oslo kommune.

Dermed går årets lønnsoppgjør i Oslo til mekling etter at partene ikke kom til enighet tirsdag kveld. Meklingen starter torsdag 2. mai og skal avsluttes innen torsdag 23. mai kl. 24.00 (natt til fredag).

At man må ta turen til riksmeklerne overrasker forhandlingslederen.

– Det er urovekkende at Oslo kommune ikke viser større vilje til å få til en løsning. Det er stor mangel på kvalifiserte ansatte i mange av de kommunale tjenestene. Dette vil bare forverres i årene som kommer hvis man ikke klarer tiltrekke seg og beholde nødvendig arbeidskraft, sier hun.

Unio krevde i år en reallønnsvekst gjennom sentrale lønnstillegg og prioritering av ansatte med høyskole- og universitetsutdanning.

Les hele artikkelen på www.unio.no

Marianne Hauger (bildet under) er Norsk Fysioterapeutforbunds representant i forhandlingsutvalget til Unio Oslo kommune.

Marianne Hauger_500

(Foto av forhandlingsleder Marianne Lange Krogh og nestleder Bård Eirik Ruud: Arun Ghosh.
Foto av Marianne Hauger: Bo Mathisen)

Kanskje du også liker

Lønnsforhandlingene i gang for Oslo
Lønnsforhandlingene i gang for Oslo
22 april, 2024

Krav om reallønnsvekst for Unios medlemmer i Oslo kommune I dag 22. april møttes partene i Oslo rådhus til det første fo...

Lønnsforhandlingene i Oslo: Krever reallønnsvekst
Lønnsforhandlingene i Oslo: Krever reallønnsvekst
27 april, 2023

Lønnsforhandlingene i Oslo: Krever reallønnsvekst I dag startet lønnsforhandlingene i Oslo kommune. Unio krever en høyer...