Utvider grunnkursene i manuellterapi

Grunnkurs muskelskjelett 2023_f_BoMathisenI 2023 utvider vi kursrekken innen undersøkelse og behandling av muskel- og skjelettplager.

De populære grunnkursene i cervical/thoracal og lumbal/bekken er revidert og noe mer spisset. To kurs er nye, og vil ta for seg henholdsvis under- og overekstremitetene.

Kurs vår og høst
I år vil det gå to kurs på våren og to kurs på høsten. I tillegg til det oppdaterte kurset om lumbalcolumna og bekken går også et av de nye kursene nå i vår, nemlig grunnkurset i undersøkelse og behandling av underekstremitetene. Det vil ta for seg muskel- og skjelettrelaterte smerter og funksjonsnedsettelse fra hofte til fot.

Kursene i denne rekken er utviklet av NFFs faggruppe for manuellterapi. De holdes av kompetente manuellterapeuter, og er for alle fysioterapeuter som ønsker å utvide og oppdatere kompetansen sin i undersøkelse og behandling av muskel- og skjelettplager.

Overordnet fokus
Det overordnede fokuset i disse kursene er på klinisk resonnering innen en biopsykososial forståelse for helse og sykdom og på en pasienttilpasset tilnærming. Felles for alle er også at de omfatter generelle og spesifikke undersøkelser, samt pasientsentrerte behandlingsalternativer for symptomlindring og optimalisering av funksjon.

Innretning: klinisk, ferdigheter, vurderinger
Kursene er gjennomgående klinisk rettet, der deltakerne også får oppøvd praktiske ferdigheter i manuelle undersøkelses- og behandlingsteknikker. Kursene tar også for seg medisinsk screening, differensialdiagnostiske vurderinger for ledd og andre strukturer i lumbal og bekken, inkludert blant annet orienterende nevrologiske undersøkelser og pasientsentrert kommunikasjon.

– Vår eminente kursleder-gruppe har gjort en fabelaktig jobb med revidering av eksisterende kurs og utviklingen av nye kurs. Det føles veldig godt å kunne tilby en større og bredere kursportefølje innen fagfeltet vårt. Om du ønsker å utvide kompetansen i undersøkelse og behandling av muskel- og skjelettplager, er du hjertelig velkommen på kurs hos oss, sier Lennart Bentsen, leder av faggruppen for manuellterapi.

Alle kursene går over fem dager, fordelt på to samlinger. Allerede i mars går første samling i vårens to grunnkurs i Oslo:

- Grunnkurs i undersøkelse og behandling av lumbal og bekken, 15.–17. mars og 12.–13. juni

- Grunnkurs i undersøkelse og behandling av underekstremitetene, 27.–29. mars og 14.–15. juni

Til høsten settes de to andre grunnkursene opp:

- Grunnkurs i undersøkelse og behandling av cervical og thoracal
- Grunnkurs i undersøkelse og behandling av overekstremitetene

Informasjon og påmelding til disse kommer i løpet av våren. Følg med her:

https://kurs.fysio.no/?filter=%22Manuellterapi%22

Grunnkursene i denne kursrekken er planlagt å holdes hvert år, så om du ikke rekker eller har anledning til å ta alle kursene du ønsker i år, kan du legge en plan for å komplettere senere.

(Foto: Bo Mathisen)

Kanskje du også liker

Dokumentasjon i ridefysioterapi
Dokumentasjon i ridefysioterapi
24 februar, 2023

Kurs i dokumentasjon i ridefysioterapi – teori og praksis Ridefysioterapi stiller samme krav til dokumentasjon som ved a...

Bobath Advanced: et femdagers kunnskapsbad!
Bobath Advanced: et femdagers kunnskapsbad!
23 juni, 2023

Bobath Advanced: et femdagers kunnskapsbad! Dette kurset i november er for deg som arbeider med nevrologiske pasienter, ...