Kurs i dokumentasjon i ridefysioterapi – teori og praksis

Kurs-i-dokumentasjon-av-ridefysio-komprim-1000x750Ridefysioterapi stiller samme krav til dokumentasjon som ved annen fysioterapi. Men hvordan dokumentere?

For det første er det nyttig å vite hvilke tester som har vist seg egnet, og om det fins tester som kan gjøres i stallen. Dessuten: Observasjon er en del av all fysioterapi, men hva er viktig å observere ved ridefysioterapi? 

Dette kurset går 3. og 4. juni på Tryggvi islandshestgård i Sandnes i Rogaland, og er utviklet i samarbeid med faggruppen for ridefysioterapi. Du må være godkjent ridefysioterapeut for å kunne delta.

Kurset kombinerer teori og praksis med hest. Etter gjennomført kurs skal deltakerne kunne gjennomføre enkle tester som kan dokumentere effekt av ridefysioterapi. Deltakerne skal også ha et bedre grunnlag for å gjøre observasjoner som kan være viktige i dokumentasjonen av relevante opplysninger om pasientens effekt av ridefysioterapi.

Kurslederne:

Brita Norrud har jobbet med ridefysioterapi i elleve år som selvstendig næringsdrivende. Hun er også utdannet grunninstruktør for islandshest. Hun er sertifisert «balance in movement»-instruktør. Brita skrev en masteroppgave i ridefysioterapi i 2018 med hovedtema observasjon av endring i bevegelse hos barn med cerebral parese som rir.

Ane Camilla Kveseth har jobbet med ridefysioterapi i ni år som selvstendig næringsdrivende i Elverum. Hun er også utdannet psykomotorisk fysioterapeut, og har en videreutdanning i tverrprofesjonell smertebehandling. Ane skriver en masteroppgave om bruk av hestens bevegelser for kroppsbevissthet hos traumepasienter.

Les mer om kurset

Meld deg på her

Kanskje du også liker