Forbundslederen klar for Arendalsuka 

Setter rehabilitering på kartet 

Gerty 6.06.23

Forbundsleder Gerty Lund (bildet) får det travelt under Arendalsuka som starter mandag 14. august. 

- Ja, jeg gleder meg. Vi er allerede forhåndsbooket til et par debatter. I tillegg vet jeg, fra erfaring, at det blir en rekke møter med sentrale politikere samt andre vi samarbeider med, sier Lund.   

Mandag morgen – 14. august - setter hun kursen for Arendal og Arendalsuka. En uke fylt til randen med arrangement og debatter om dagens og morgendagens samfunnsutfordringer, spesielt innen helse. 

Rehabilitering 

Uka byr på cirka 1700 arrangementer. Forbundslederen prioriterer nøye. Selv deltar hun som debattdeltaker i Aktørnettverkets debatt om rehabilitering og Kvinnehelsealliansens debatt om kvinners stemme blir hørt. 

Aktørnettverket er et nettverk som består av mer enn 25 av de mest sentrale aktørene på rehabiliteringsfeltet, hvorav Norsk Fysioterapeutforbund er en av dem. Nettverket mener det er behov for en rehabiliteringsreform som sikrer at befolkningens behov for rehabilitering styrkes. 

I forbindelse med debatten – som går av stabelen tirsdag 15. august klokken 16.30 – settes rehabilitering i fokus under tittelen: «Veien til en bærekraftig helsetjeneste». 

Bakgrunnen for debatten er blant annet at regjeringen i høst lanserer helse- og samhandlingsplanen, hvor rehabilitering blir sentralt. I tillegg peker nettverket på at helsetjenestene blir mer presset i årene som kommer, og at rehabilitering er en av tjenestene som kan spare helsetjenesten og samfunnet for penger og ressurser. 

Les mer 

Kvinnehelse 

Torsdag 17. august deltar forbundslederen i en debatt om kvinnehelse. Tidligere i år ble det lagt fram en offentlig utredning (NOU) om kvinnehelse, som blant annet viste til dels stor kunnskapsmangel om kvinnehelse, og at sykdommer som endometriose, adenomyose, vulvodyni og lipødem fortsatt er fremmedord.   

- Vi trenger utvilsomt mer kunnskap om kvinnehelse, og vi som fysioterapeuter har en viktig rolle ovenfor kvinner i alle aldre. Dette er en viktig debatt for oss å delta på, sier Lund. 

Les mer 

 

 

Kanskje du også liker

Unio fortsatt i forhandlinger med staten
Unio fortsatt i forhandlinger med staten
28 april, 2023

Unio fortsatt i forhandlinger med staten Staten er i kveld kommet til enighet om en avtale med LO stat, YS stat og Akade...

Innledende forhandlinger Unio–Spekter
Innledende forhandlinger Unio–Spekter
9 april, 2024

Forhandlingene mellom Unio og Spekter er i gang I dag - tirsdag 9. april - startet forhandlingene mellom Unio og Spekter...