Fordypningskurs i treningslære

Fordjupingskurs i treningslære aug-sep-23Har du grunnkurset, og er gira på aktive tiltak for pasienter? Ta den teoretiske og kliniske kompetansen din et steg videre med et fordypningskurs!

Dette nye, todagers fordypningskurset i treningslære er utviklet i samarbeid med Norsk Fysioterapeutforbunds faggruppe for idrettsfysioterapi og aktivitetsmedisin. Kurset arrangeres i Trondheim 31. august og 1. september 2023.

Formålet med kurset
Fordypningskurset skal gi svært god teoretisk og klinisk kompetanse innen aktiv fysioterapi innen utvalgte tema. Kursledere er Trine Moholdt og Håvard Østerås (bildet, innfelt), og de to har en klar målsetning:

– Vi ønsker å bidra til å heve nivået for kompetanse innen treningslære for norske fysioterapeuter. Det er relativt lite tid til dette på grunnutdanninga.

Aktive tilnærminger og tilpasset behandling
Fordypningskurset bygger videre på kunnskapen tilegnet i grunnkurset. Hovedfokuset vil være på aktive tilnærminger. Hvordan tilpasse oss pasienter i ulike livsstadier, og hvilke tilnærminger passer best? Deltakerne vil få dypere kunnskap om hvordan de på best mulig måte kan møte ulike pasientgrupper, og hvordan fysioterapeuter individuelt kan tilpasse behandlingen med tanke på optimalisering av belastning, restitusjon og fremgang.

Om kurslederne:

Trine Moholdt er fysioterapeut, med hovedfag i bevegelsesvitenskap fra NTNU (2001), og PhD i klinisk medisin (2010) med avhandlingen «Aerobic exercise in coronary heart disease». Jobber nå som forsker ved NTNU, hvor hun er leder av forskningsgruppa Exercise, Cardiometabolic Health and Reproduction. Målet for forskningen er å utvikle treningsmetoder for å forebygge livsstilsrelaterte sykdommer, med et spesielt fokus på trening som medisin når det gjelder å forbedre fertilitet og svangerskapsutfall. Har vært leder for Norsk Fysioterapeutforbunds faggruppe for idrettsfysioterapi og aktivitetsmedisin i mange år. Har publisert en rekke vitenskapelige artikler i norske og internasjonale tidsskrifter, både om trening som medisin i ulike kliniske grupper, og epidemiologiske artikler på fysisk aktivitet og helse.

Håvard Østerås er utdannet fysioterapeut og spesialist i idrettsfysioterapi. Han har mer enn 20 års erfaring i klinisk arbeid med pasienter. Han er også dosent ved NTNU, og arbeider med forskning og undervisning ved fysioterapeututdanningen.

Les mer om fordypningskurset

Meld deg på her
 
Illustrasjon (bakgrunn): fra iStockphoto.com

Kanskje du også liker

Kurs i ortogeriatri og osteoporose
Kurs i ortogeriatri og osteoporose
12 april, 2023

Fysioterapi for eldre – ortogeriatri og osteoporose I høst kan du skaffe deg et solid grunnlag for god og kunnskapsbaser...

Tre om kurs i lungefysioterapi
Tre om kurs i lungefysioterapi
19 oktober, 2022

Tre om kurs i lungefysioterapi Billedtekst: Fra venstre Vibeke Lambert Stenersen, Camilla Gaarden og Anja Krumrey Nyttig...