Enighet i Virke-oppgjøret

Enighet-Virke-Tallaksen-Rikardsen_1000x750Utpå kvelden 19. juni nådde Unio-forbundene frem med viktige krav for medlemmene som er ansatt i virksomheter i Virke HUK.

– Oppgjøret i Virke sikrer at lønns- og arbeidsvilkårene til medlemmene våre er på samme nivå som i offentlig sektor, sier forhandlingsleder Eirik Rikardsen i Unio Virke, som har ledet forhandlingene for Unio-forbundene frem til enighet.

– Resultatet er i samsvar med våre krav, så vi er fornøyde med det, sier forhandlingslederen. Han legger til:

– Forhandlingene med Virke har vært gode og konstruktive, og resultatet innebærer at medlemmene våre får det samme her som i henholdsvis Spekter, KS og i staten.

Resultater for medlemmene i Norsk Fysioterapeutforbund og andre Unio-forbund i de enkelte landsoverenskomstene i Virke HUK (helse, utdanning, kultur):

Se forhandlingsprotokollen

Unio Virke
Under paraplyen Unio Virke samarbeider Norsk Sykepleierforbund, Utdanningsforbundet, Forskerforbundet, Norsk Fysioterapeutforbund, Norsk Ergoterapeutforbund, Akademikerforbundet, Den norsk kirkes presteforening, Norsk Radiografforbund, Det Norsk Diakonforbund, Bibliotekarforbundet og Det norsk maskinistforbund om forhandlingene med arbeidsgiverorganisasjonen Virke.

(Foto og tekst lett redigert fra Unio.no. Bildet viser forhandlingsleder i Virke, Ann Torunn Tallaksen, og forhandlingsleder i Unio Virke, Eirik Rikardsen.)

Kanskje du også liker

Gjennomslag for Unios tre hovedkrav i kommuneoppgjøret
Gjennomslag for Unios tre hovedkrav i kommuneoppgjøret
29 april, 2023

Gjennomslag for Unios tre hovedkrav i kommuneoppgjøret Lørdag kveld ble det enighet i årets kommuneoppgjør.

Lønnsforhandlingene i Oslo: Krever reallønnsvekst
Lønnsforhandlingene i Oslo: Krever reallønnsvekst
27 april, 2023

Lønnsforhandlingene i Oslo: Krever reallønnsvekst I dag startet lønnsforhandlingene i Oslo kommune. Unio krever en høyer...