Kunstig intelligens (KI) i fysioterapi – i nåtid og fremtid
Denne digitale temadagen 20. november skal gi deltakerne en helhetlig forståelse av hva kunstig intelligens er, og hvilke muligheter og utfordringer teknologien kan by på. Nå er flere av foreleserne klare, les hvem og hva her!
«Kunstig intelligens i fysioterapi – nåtidens verktøy og fremtidens muligheter» er den andre i en rekke av temadager med overordnet formål å øke fysioterapeuters digitale kompetanse. Det er et mål for temadagen at deltakerne skal få inspirasjon til å utforske mulighetene for å ta i bruk KI-baserte verktøy i egen praksis.
Temadagen skal gi deltakerne:
- økt forståelse for hva kunstig intelligens er og hvordan det fungerer.
- innsikt i potensialet som ligger for bruk av KI i helsetjenesten, herunder potensialet for bruk innen fysioterapi.
- kjennskap til KI-teknologi som er tilgjengelig for å tas i bruk i dag.
- grunnlag for kritisk tilnærming til og refleksjon rundt bruk av KI.
Meld deg på her
Tre av foreleserne på temadagen
Ingebrigt Meisingset er fysioterapeut, og arbeider som forsker på NTNU ved Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie. Hans interesseområder er innen muskelskjelettplager hos pasienter som oppsøker enten fastlege eller fysioterapeut i primærhelsetjenesten. De siste årene har Ingebrigt jobbet med prosjektet SupportPrim, med utvikling av et beslutningsstøttesystem basert på metoder innen kunstig intelligens. Dette har blitt evaluert i en stor randomisert klinisk studie blant fysioterapeuter i Norge.
På temadagen vil Meisingset snakke om metoden fra kunstig intelligens som ligger til grunn for disse behandlingsrådene, hva som er styrker og svakheter ved metoden, hvordan pasienter og fysioterapeuter opplevde nytten av beslutningsstøttesystemet, og hvilken klinisk effekt bruken av beslutningsstøttesystemet har.
Stein Arne Rimehaug og Julia Aneth Mbalilaki er begge fysioterapeuter, og arbeider som helsefaglige rådgivere ved Regional kompetansetjeneste for rehabilitering (RKR) ved Sunnaas sykehus. I sitt arbeid både leser og skriver de systematiske oversikter og vitenskapelige enkeltartikler, og utfører mange artikkelsøk i hverdagen. Det siste halvåret har den jobben blitt mye raskere ved hjelp av KI-verktøy.
På temadagen vil de gi en rask innføring i praktisk bruk av Consensus og ScholarGPT, og fortelle hvordan man kan ta i bruk disse verktøyene til å oppdatere seg på forskningsspørsmål knyttet til egen praksis. De vil også fortelle om hvilke grep som må til for at bruken av verktøyene skal foregå på en forsvarlig måte, og sikre at resultatene er kvalitetssikret.
(Illustrasjon, topp: iStockphoto.com / AaronAmat)