Aktuelt - Norsk Fysioterapeutforbund.

Bygg kompetansen som fysioterapeut for barn og unge

Skrevet av Norsk Fysioterapeutforbund | 08.okt.2024 12:19:18


Bygg kompetansen som fysioterapeut for barn og unge

Grunnkurset for fysioterapeuter i arbeid med barn og ungdom 0–18 år gir deg kunnskap og ferdigheter du må ha som fysioterapeut med ansvar for denne aldersgruppen.

Arbeider du med barn, eller ønsker å gjøre det? Neste år har du sjansen til å legge et solid grunnlag for kompetanse innenfor barne- og ungdomsfysioterapi. Arbeidet som barnefysioterapeut krever en kompetanse som sikrer en profesjonell utøvelse overfor både barna, foreldre og andre aktører.

«Grunnkurs for fysioterapeuter i arbeid med barn og ungdom 0–18 år» er en sammenslåing av grunnkursene for arbeid med barn 0–6 år og med barn og ungdom 6–18 år. Et gjennomført «Nettbasert introduksjonskurs for fysioterapeuter i arbeid med barn og ungdom» er et opptakskrav.

Kurset er utviklet i samarbeid med Norsk Fysioterapeutforbunds faggruppe for barne- og ungdomsfysioterapi.

Dette er todelt kurs på totalt 90 timer. Kurset har samlinger i januar og mai 2025. Det arrangeres også på høsten, med samlinger i september og november.

Deltakerne på kurset vil sitte igjen med omfattende kunnskaper og ferdigheter knyttet til blant annet systematisk klinisk observasjon, barns utvikling, bevegelser og funksjon, kartleggingsverktøy, identifikasjon av mulige plager og forsinket utvikling, tilrettelegging, kommunikasjon og samarbeid.

Merk at påmeldingsfristen til kurset våren 2025 er i høst: 24. november.

Les mer om kurset

Meld deg på vårkurset her

Kursledere på vårkurset:

Tordis Ustad er spesialist i barnefysioterapi siden 1996, master i helsevitenskap UiB 2007, Phd NTNU 2016. Har vært kursleder for NFF i kurset "Bevegelsesutvikling nå Grunnkurs for fysioterapeuter som arbeider med barn" siden 1998. Yrkeserfaring: Har jobbet ved barneklinikken, St. Olavs hospital siden 1998. Jobbet som barnefysioterapeut i kommune 1992–1998 og med psykisk utviklingshemmede på institusjon 1983–1991. Har for tiden 1/2 stilling som forsker ved NTNU i tillegg til 1/2 stilling ved St. Olavs. Har vært/er timelærer ved masterutdanningen UiT og OsloMet, og har erfaring som sensor.

Marjon Van Weele er utdannet fysioterapeut, og har en master i klinisk fysioterapi med fordypning i fysioterapi ved hjerte- og lungelidelser. Hun jobber til daglig som barnefysioterapeut i Arendal kommune, og har jobbet med barn i 15 år.

Kursledere på høstkurset:

Camilla Sæther Ertsås er spesialfysioterapeut for barn og unge, og jobber med driftsavtale rettet mot barn og unge i Larvik, aldersgruppe 0–18 år. Hun har tidligere arbeidet som fysioterapeut for barn i andre kommuner, og ved habiliteringstjenesten for barn og unge i Telemark. Hun har en mastergrad i klinisk nevrologisk fysioterapi fra 2012 med fordypning barn fra UiT/Norges arktiske universitet.

Anne-Cathrine Timland er spesialist i barne- og ungdomsfysioterapi siden 2011. Holder på med master i nevrologisk fysioterapi for barn ved UIT. Hun har mer enn 25 års arbeidserfaring fra helsestasjons- og skolehelsetjeneste, avtalepraksis for barn og spesialisthelsetjenesten.

(Illustrasjonsfoto: iStockphoto.com)