Arendalsuka

Bjørkholt ønsker profesjonsnøytrale takster

Gerty og BjørkholtStatssekretær Ole Henrik Krat Bjørkolt (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet mener vi må ha profesjonsøytrale takster. -Spennende tanker, sier Gerty Lund.

Bjørkholt og forbundsleder Gerty Lund møttes i forbindelse med debatten om utviklingen av helsetjenesten i møte med eskalerende behov – blir det en kollaps eller suksess.

- Vi ønsker en bedre fleksibilitet i finansieringen av fastlegeordningen enn den vi har i dag. Nå må legen utføre oppgaven, for å utløse takster. Med profesjonsnøytrale takster kan også oppgaver utført av andre helseprofesjoner tilknyttet legekontoret utløse takster, sier Bjørkholt.

I møte med Lund etter møtet, bekreftet han også at Helse- og samhandlingsplanen, som han kaller «The mother of all plans» kommer i desember og at den vil inneholde en gjennomgang av autorisasjons- og spesialistordningene.

I september 2022 sendte Norsk Fysioterapeutforbund en fornyet søknad om offentlig godkjenning av våre spesialister.

Gerty Lund mener profesjonsnøytrale takster åpner muligheter for å knytte fysioterapeuter til fastlegekontorene.

- Dette må vi se på som en mulighet, og ikke en trussel. Jeg tar det som en selvfølge at dette kommer i tillegg til, og ikke erstatter dagens ordning for avtalefysioterapeuter og ansatte fysioterapeuter i kommunen. Uansett vil vi se nøye på dette forslaget når vi skal behandle saken senere i høst, sier Lund.

Hun tviler også på at Norsk Fysioterapeutforbund får et konkret svar på søknaden om offentlig spesialistgodkjenning i høst. Likevel har hun store forhåpninger til den totale gjennomgangen regjeringen nå gjør.

- Vi følger dette tett og holder jevnlig kontakt med departementet, sier Lund.

I debatten tok også Bjørkholt til orde for å satse enda mer på folkehelse, og at det er nøkkelen til å unngå kollaps i helsetjenestene.

- Jeg er svært glad for at statssekretæren er tydelig og ønsker å satse mer på folkehelse. Samtidig er vi ikke fornøyd med folkehelsemeldingen, som kom tidligere i år. Det er mange fine ord, men lite konkret og få midler avsatt, sier Lund.

 

 

 

 

 

 

 

Kanskje du også liker